CentarPrednosti prostora za coworking startupe

Coworking prostor okuplja radnike na daljinu, vlasnike malih preduzeća i osoblje, kao i freelancere u zajedničkom radnom okruženju. Velika imena kao što su: Instagram, Timehop, Uber i Vanderfli su ih čak koristili. Ključna prednost za prostore saradnje je fleksibilnost. Coworking prostori su fleksibilni u svojoj strukturi cena i nivou obaveze. Većina će Vam omogućiti da iznajmite prostor mesečno, nedeljno ili čak dnevno. Iako prostor ne mora da bude nov, ono što pružaju tehnološki startapi za cenu i dalje se usavršava. Na primer, kompanija koja ima prostor u Čikagu i Palo Altu nudi preduzetnicima, frilenserima i vlasnicima malih preduzeća "Radni prostor + Velnes". Kancelarija u Čikagu se sastoji od profesionalno dizajniranog urbanog potkrovnog prostora koji je dobro osvetljen i pruža članovima sjajan pogled na horizont.
New City u svom okruženju opremljenom po najvišim standardima nudi razne članske mogućnosti koje mogu odgovarati različitim startap-ima. Opcije dolaze sa brojnim pogodnostima koje omogućavaju preduzetnicima da budu produktivni.
Članstvo počinje od male novčane sume na dnevnom nivou i uključuje: upotrebu kancelarijskih stolova u prelepom ambijentu sa klimatizovanim prostorijama, korišćenje telefona, brzi internet, kafić, prostor za odmor, parking u mirnom delu grada itd.


Kako odabrati odgovarajući prostor za radno okruženje?

Pitanja koja treba da postavite su: Kako se osećate kada prvi put posetite prostor? Koji događaji redovno pokreću prostor? Kako prostor trenutno podržava svoje postojeće startape? I na kraju, da li su objekti dobri? Imajte na umu da nisu svi radni prostori kreirani jednako, zato ih obavezno proverite pre nego što potpišete bilo šta. Većina dobrih će Vam omogućiti da prvi put posetite mesto i slobodno radite dan, pa se potrudite da prihvatite ponudu tako da možete dobiti osećaj za okruženje. Ljudi i zajednica su izuzetno važni za radne prostore. Neće svaki radni prostor pružiti istu podršku. Inkubatori (koji često nastaju u okviru kooperativnog prostora), na primer, nude visok nivo podrške i mentorstva, ali obično u zamenu za protiv usluge. Takođe će biti mnogo više prostora sa timovima koji usvajaju, ali to znači da ako Vam se dodeli prostor, znate da ćete dobro raditi sa drugim ljudima koji su već tamo. Na drugom kraju spektra postoje zajednički poslovni prostori, gde svako može iznajmiti prostor. Obično tamo nema stvarnog osećaja za zajednicu, i svi imaju upravo svoj posao.

1. Odaberite pravu lokaciju

Želite li raditi u blizini kuće ili vaših klijenata?

Ako želite da koristite svoj radni prostor kao mesto za upoznavanje sa klijentima, onda je logično biti na lokaciji koja je pogodna za njih. Takođe, utvrdite koliko dugo ste spremni da putujete.

Opširnije

2. Zatražite odgovarajući nivo podrške

Kada imate kratku listu prostora na osnovu lokacije, pogledajte šta svaka nudi. Postoje dve osnovne opcije za pokretanje sistema.

Možete odabrati inkubator (koji će verovatno ponuditi više mentorstva i viših nivoa podrške) ili biste mogli da izaberete autonomni deljeni poslovni prostor koji je otvoren za sve. Poslovni plan učinjen jednostavnim putem LIVE PLAN-a.

Opširnije

3. Utvrdite koliko Vam je prostora potrebno

Želite li hot-stog, stalni sto, ili namenske kancelarije?

Otkrijte tačno koliko će Vam prostora trebati redovno.

Opširnije

4. Saznajte više o karakteristikama i resursima

Možda vam je potrebna posebna oprema ili pogodnosti za početak rada.

Na primer, ako radite u sektoru kreativnosti, možda će vam biti potrebna radionica ili određeni kompleti za obavljanje posla.

Opširnije

5. Steknite pravi utisak

Svaki radni prostor je drugačiji u smislu atmosfere i zajednice. Možda želite visoko profesionalno okruženje ili nešto opušteno. Važno je posetiti prostor pre nego što se prijavite.

Takođe, pokušajte da saznate da li je prostor dobro upravljan. Postavite pitanja o tome šta se događa kada nešto ide naopako ili treba popraviti i koliko dugo obično treba da se reši. I, ako odlučite da u određenom trenutku nije prostor za Vas, fleksibilnost sveta coworkinga znači da je lako proučiti drugačiji prostor.

Opširnije

6. Proverite raspored događaja

Ovo je sjajan način da vidite da li će prostor ponuditi mogućnost umrežavanja i šansi za poboljšanje Vašeg znanja.

Dobar prostor bi trebalo da ima dosta događaja kako bi pomogao startap zajednici i takođe podstakao pokretanje pokreta sopstvenih događaja. Prava lepota coworkinga za startup je fleksibilnost da izaberete ono što Vam treba i kad Vam zatreba.

Opširnije

Pet ključnih razloga za razmatranje saradnje

Ponuda prostora

Nudimo Vam sledeće:

Prenoćiste
Iteccion
Sala za veće konferencije.jpg
Prostor za sastanke 1
Kafić
Banket sala
img
Konferencija / sastanci 2
n
img
Relaksacija

Virtuelnu turu kroz Iteccion startup & coworking centar pogledajte ovde (potreban Flash player).


Youtube virtuelna tura


Prijatelji sajta